Wczoraj wegorz nie chcial współpracować. Witam
[O2] indeks prędkości opon
Zwiń
X
-
Re: indeks prędkości opon
Zamieszczone przez kalelCzy do Skody musi być wyższy indeks???
wszystko zależy, jak szybko jeździsz...
T - to max 190 km/h
warto założyć trochę marginesu, czyli jak jeździsz 190 km/h na autostradzie, to weź indeks H (210 km/h)Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kalelna aucie mam z przudu H z tył V.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kalelNie zwróciłem na to uwagi jaki mają index, zawsze jeździłem na T i wydało mi się to oczywiste.
Nie przekraczam raczej 160km/h, nawet latem...
Wymagane masz pewnie H więc zimowe T są dopuszczalne.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kalelNie zwróciłem na to uwagi jaki mają index, zawsze jeździłem na T i wydało mi się to oczywiste.
Nie przekraczam raczej 160km/h, nawet latem...
może tylko to, że jak przyjdzie ci pocisnąć latem, to warto mieć indeks wyższy niż T :wink:Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Homologacja samochodu zawiera min. wykaz rozmiarów opon, indeksów nośności i prędkości. W moim przypadku indeks prędkości to H i wszystkie opony są fabrycznie z tym indeksem. Opony o wyższych indeksach mają wzmocnioną konstrukcję co determinuje min. zachowanie auta na zakrętach, przy hamowaniu itd. Decydując się na założenie opon o niższym indeksie trzeba to wziąć pod uwagę.
Wiem też od ubezpieczyciela, że w przypadku stwierdzenia użytkowania opon niewymienionych w homologacji, może odmówić rozliczenia ewentualnej szkody.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vazWiem też od ubezpieczyciela, że w przypadku stwierdzenia użytkowania opon niewymienionych w homologacji, może odmówić rozliczenia ewentualnej szkody.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Komentarz